Monday, 30 September 2013

KHASIAT SHAKLEE OMEGA GUARD : MINYAK IKAN TERBAIK DUNIA


KHASIAT SHAKLEE OMEGA GUARD : MINYAK IKAN TERBAIK DUNIA
Anda memerlukan Omega Guard ini sekiranya:-

--------------------------------------------------------
~ Ada penyakit asma dan lelah kerana Omega berperanan
mengelakkan kesejukkan.
~ Ingin menurunkan berat badan kerana Omega
menggalakkan pembakaran lemak dan mengelakkan
pembentukan lemak.
~ Mempunyai penyakit gout kerana Omega mengelakkan
imflamation pada sendi-sendi dan langkah berjaga-jaga
supaya bengkak itu tidak membesar.
~ Ada penyakit kulit seperti alahan seafood, resdung,
ekzema dan gegata.
~ Penghidap penyakit jantung dan darah tinggi
~ Penghidap kanser.
~ Ingin meningkatkan daya tumpuan dan mengingat
seperti pelajar, kanak-kanak, ibu mengandung dan
ibu menyusu.
~ Mengalami sakit dan keradangan sendi.
~ Anda mengalami kebas-kebas tangan, kesejukkan kaki
dan tangan terutama wanita lewat 50an.

Omega adalah asid lemak perlu yang tidak boleh dihasilkan oleh tubuh badan sebaliknya perlu diambil melalui pemakanan seharian. Tahukah anda bahawa masih banyak khasiat Omega3 yang kurang anda sedari! Sedangkan zat ini amat baik untuk kesihatan anda!!

Omega 3 terdiri daripada EPA dan DHA. Tahukah anda akan kebaikan bahan-bahan ini?

EPA MENCEGAH
---------------------
Kanser
Pembekuan Darah
Pembekuan Lemak dalam Darah
Kadar Kolestrol berlebihan
Penyakit Jantung
Tekanan Perasaan
Tekanan Darah Tinggi

TUGAS DHA
-------------------
Mencegah Radang Sendi
Mencegah Asma
Meningkatkan Daya Seks
Mengelakkan Kanser PAYUDARA, USUS, PANKREAS DAN PROSTAT
Mencegah Penyakit Kulit
Mengelakkan MIGRAIN ,RASA KEBAS DI ANGGOTA BADAN SERTA KESEJUKKAN PADA KAKI DAN TANGAN.

Sumber OMEGA3 ?
------------------------
Telur
Ikan salmon
Ikan Tuna
Ikan sardin
Ikan bilis
Ikan makarel

Minyak Ikan Terbaik Di Dunia
------------------------------------
OmegaGuard Shaklee terdiri daripada 7 asid lemak Omega-3 semulajadi iaitu EPA (Eicosa Pentaenoic Acid), DHA (Docosa Hexaenoic Acid), ALA dan lain-lain lagi. Satu hidangan OmegaGuard (3 biji) menyediakan 990mg Asid Lemak Omega-3.

Ultratulen & Bergred Farmaseutikal
--------------------------------------------
Omega Guard dihasilkan melalui suatu proses penyulingan proprietari 3 molekul yang memekatkan asid lemak omega-3 yang bermanfaat di bawah suhu rendah yang terjaga. Proses ini menumpukan kepada penghasilan asid lemak Omega-3 yang asli dan menghlangkan pencemaran termasuk logam berat, merkuri, kadmium dan sebagainya yang terdapat di dalam kebanyakan jenis ikan.



SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR: 
CIK NOR FARAH MOHD FARID
953262
0132120792

Sunday, 29 September 2013

Kelebihan vita e shaklee

Vitamin E ialah salah satu antioksidan yang penting dalam pencegahan kanser dan penyakit kardiovaskular. Ia memperbaiki peredaran darah, yang mana perlu untuk memperbaiki tisu, dan sangat berguna dalam rawatan "premenstrual syndrome" dan penyakit fibrocystic buah dada. Ia memelihara pembekuan darah yang normal dan penyembuhan, mengurangkan parut yang diakibatkan oleh sesetengah kecederaan, mengurangkan tekanan darah, membantu dalam pencegahan penyakit katarak, meningkatkan prestasi atlit, dan mengendurkan otot kaki dari kekejangan. Vitamin E boleh meningkatkan pengeluaran air mani pada sesetengah lelaki. Ia juga mengekalkan kesihatan saraf dan otot dan di masa yang sama menguatkan dinding kapilari. 

Vitamin E menggalakkan kulit dan rambut menjadi sihat, dan membantu mencegah anemia dan "retrolental fibroplasia", sejenis gejala mata yang boleh menjangkiti bayi pramatang. Satu kajian yang dijalankan oleh National Cancer Institute pada tahun 1998 mendapati bahawa pengambilan vitamin E dalam jangka masa panjang dapat mengurangkan risiko kanser prostat di kalangan penghisap rokok. Lain-lain kajian megesyorkan bahawa vitamin ini dapat memperlahankan  perkembangan penyakit Alzheimer. Sepanjang ini diketahui bahawa vitamin E telah menunjukkan kesan pencegahan kepada lebih kurang 80 jenis penyakit.

vita e & selenium with grape seed extract

11 Kebaikan  Grape Seed Extract Yang Terdapat Dalam Vitamin E Shaklee


1) Mengandungi anti oksidan: membaiki peredaran darah dalam badan, menjadikan wajah berseri dan tak kusam, secara tak langsung, kulit bersih dari jerawat dan jeragat

2) Melambatkan proses penuaan. Jadi sesiapa yang amalkannya akan awet muda la lepas makan Vitamin E ni secara berterusan. Kulit pun jadi flawless, berseri-seri, and shining. 

3) Mencegah pertumbuhan abnormal sel seperti kanser and cysts : bertindak dengan cara melancarkan saraf.

4) Banyak benefit untuk wanita lepas bersalin yang menyusukan bayi : mengurangkan bengkak susu jika diambil secara berterusan, puting yang luka akibat menyusu jugak akan recover dengan cepat. Dapat jugak mengurangkan stretch mark hodoh di perut.

5) Mengurangkan kesakitan bila PMS datang. Jadi baguslah untuk siapa2 yang mengalami PMS yang teruk.

6) Mengurangkan parut luka di kulit 

7) Bagus untuk jantung sebab Vitamin E ni mengembangkan pembuluh darah dan menghalang pembentukan darah beku dari berlaku.

8) Boleh meningkatkan pengeluaran air mani bagi lelaki

9) Dikenali jugak sebagai Vitamin Cinta sebab membantu masalah kedinginan antara suami isteri. 

10) Membantu masalah pigmentation kulit. dapat mencerahkan kawasan areolar yang bertambah hitam jugak (bagi wanita lepas bersalin)


11) Membantu dalam mendapatkan rambut yang cantik, sihat dan lebat. 

KEKURANGAN
Kekurangan vitamin E boleh menyebabkan :
Mudah radang dan odema ( pengumpulan air dalam tisu), pada bayi.
Penuaan kulit sebelum masa.
Rambut gugur
Anemia

SUMBER
Vitamin E boleh didapati daripada sumber makanan berikut: minyak sayuran, sayuran berdaun hijau gelap, kacang, biji-bijian , dan semua bijirin. Vitamin E juga boleh didapati daripada beras perang, makanan daripada jagung,  telur, rumpai laut, hati yang dikeringkan, susu, oat, daging organ , kacang soya, ubi kentang, selada air, dan gandum. 

* These statement have not been evaluate by the Food and Drug Administration. These product are not intended to diagnose, treat, cure or prevent any disease.



shaklee indepedent distributor 
cik Nor Farah Farid .SID:953262
0132120792



Monday, 23 September 2013

Berpantang dgn Shaklee...boleh ke???

Assalammualaiikum semua!
haaa, hari ni nak share set pantang shaklee, persediaan sebelum proses kelahiran cahaya mata, ..hehehe tp saya ni anak dara lagi tau, nak share kenala rujuk/tanya org yg dah berpengalaman yg dah ade anak & yang paling musatahak dye dah gune set pantang moden shaklee ni..:P

jom kte bce testimoi dari kazen saya sendri.

BERPANTAG DENGAN SHAKLEE? BIAR BENOR???

"Bukan apa, soalan di atas tu dahulunya pernah dtg dr mulut saya sendiri. Saya ni di suatu masa yg lalu adalah antara orang yg anti dgn supplemen. Waktu tu, saya rasa vitamins ni mcm mkn ubat, kalau xmkn, sakit dtg semula, bdn jd teruk dan sbgainya.
Disebabkan salah tanggapan saya terhadap supplement, saya telah mengorbankan harta saya yg plg bernilai iaitu TIDAK MAMPU UNTUK MENYUSUKAN 2 ORG ANAK SAYA SEHINGGA 2 TAHUN. Allahuakbar....rasa nak menitik air mata ini kalau saya kenang keegoaan saya waktu tu.
Mungkin ada yang menyangkal statement saya ni dgn berkata "Alah, aku pun xambil apa2 supplemen, tp boleh jer menyusukan anak sampai 2 tahun" Yer, kalau benarlah bagai di kata, syukur alhamdulillah. saya pun tumpang gembira kerana puan2 di luar sana tidak perlu bergantung pd supplemen utk menyusukan anak.
Tetapi utk diri saya yg hina dan kerdil ini, saya telah serik utk melalui pengalaman "stress susu xada, stress susu merudum, stress dgn kerja yg bnyk, stress dgn badan yg letih dan xmampu nk commit utk pump at least 2X waktu bekerja dan stress dgn hidup yg sentiasa berjauhan dgn suami"
Kerana keegoaan dan kecetekan ilmu, saya hanya meneruskan penyusuan anak dgn berkonsepkan tawakkal, yer tawakkal dan kurang berusaha. saya hanya pasrah bila anak saya yg pertama dan kedua, terpaksa saya campurkan dgn susu formula bila mereka menjangkau usia 6-7 bulan akibat susu yg semakin merudum. Ya, dan saya juga pasrah bila anak kedua saya mengalami sembelit yg teruk bila mula campur dgn susu formula.ya, dan saya juga pasrah bila anak2 selalu sakit sejak mula minum susu formula. Allah....maafkan ummi sayang!
Sesungguhnya saya yakin badan manusia memerlukan supplemen utk menampung keperluan nutrien badan saharian. Kalau tidak, masakan doktor turut memberi vitamin seperti asid folic, obimin dan neuro gain kpd ibu2 yg mengandung, tentu sahaja kerana pemakanan kita seharian tidak mampu menyediakan keperluan yg cukup utk pembentukan bayi dalam kandungan. Dan vitamins Shaklee yg saya ambil adalah untuk menyediakan badan saya agar bertenaga utk terus fight for breasfeeding!
Oklah, berbalik kepada persoalan, boleh ker berpantang dgn hanya makan vitamins jer? jwbnya...IYA, BOLEH, OK. Mungkin ada yg bertanya lg, eh, bukan mak2 kita dulu mkn jamu ker sewaktu pantang? Yup, legend mengatakan demikian, tp jgn dilupa, kita yg mencipta legend dan legend juga boleh berubah dgn berubahnya zaman, teknologi dan cara hidup. So why not, kita mencipta legend yg baru utk generasi anak2 kita? hahaha...melalut ke sini pulak.
Bagi saya, berpantang dgn vitamins Shaklee adalah pengalaman yg baru dan saya dapat merasai keberkesanannya. Result mmg superb!
Apa yg saya lalui sepanjang berpantang anak ketiga ni adalah sgt berbeza compared to anak pertama dan anak kedua. Antara yg saya dpt kongsikan:
1. Saya tidak stress bila susu tidak keluar pada hari pertama dan kedua. Saya yakin dgn percaturan Allah bahawa perut bayi adalah kecil dan susu yg keluar adalah berkadaran dgn keperluan baby. Ini sgt berbeza masa deliver ammar n sumayyah. asyik menangis jer :(
2. Saya tidak penat dan terlalu letih bila struggle utk ajar baby sucking pd hari pertama kelahiran wpun saya baru sahaja deliver baby. Dan saya tak mudah mengalah utk bg baby Fateh susu formula seperti abg n kakak nya, yg mana hari pertama kelahiran, mereka dh disumbat dgn susu formula akibat ummi nyer yg xtahan dgn desakan org2 sekeliling (nurse, MIL dll) yg baby saya lapar. so kena bg minum. and this time, saya sgt puas hati sbb baby Fateh xsentuh langsung susu formula sehingga ke hari ini. alhamdulillah...
3. Baby Fateh juga sgt kuat ketahanan badannya. susah sgt nk tgk dia meragam, perut masuk angin ker dll wpun ummi nyer sental semua makanan yg xsepatutnya. hahaha...(Antara makanan yg xpatut daku mkn during confinement ialah durian, ubi keledek dan kuih koci, tp semua tu daku bedal dgn jumlah kuantiti yg bnyk. xcaya, leh tanya ibu kesayangan ku, dia menjadi saksi yg anak nya menyental makanan xhengat dunia, siap kena bebel). tp alhamdulillah, mlm tu baby Fateh tidur dgn enak nya :)
4. Baby Fateh juga xkena jaundis yg tinggi, if nk compare dgn abg n kakaknya. Jaundice baby Fateh pun adalah sbb kurang menyusu...unlike ammar n sumayyah, wpun kuat menyusu badan, bacaan jaundice mereka semakin naik, naik dan naik sampai 2-3 minggu. Sumayyah siap kena buat scanning perut sebab dokotor takut ada apa2 tersumbat. mana taknya, susu bukan main kuat minum, sekali minum sampai 5 oz, tp jaundice xturun2. Tapi baby Fateh, semakin dia kuat minum, semakin turun bacaan jaundice nya. Alhamdulillah...

5. Makan vitamins juga buat badan saya kuat utk bgn mlm mengepam susu. Memandangkan suami tiada di sisi, saya berpantang sendirian (seminggu di hospital, seminggu di rumah ibu dan selebihnya di rumah sendiri). waktu di rumah sendiri, saya handle anak2 bersama maid, husband berada jauh di perantauan (waktu tu husband berada di amsterdam). tp alhamdulillah, saya boleh tidurkan anak2 sendiri, bgn mlm utk pam susu, dan bermain dgn anak2 di waktu siang. kalau x ambil supplement, hai xtahulah...mesti bdn penat, menangis teringat hubby lg dan stress nk layan karenah anak2 yg super duper bijak nya. hehe ~ ~

Ok, di bawah ni antara supplement yg saya ambil during confinement:

1. B Compleks
2. Vitalea
3. Vit C
4. Zinc
5. ESP
6. Alfalfa

Inilah set berpantang Shaklee, dh bawa siap2 ke hospital


Ni stock EBM saya sepanjang pantang


Hah, yg ni baru saja dibeli (deep freezer); untuk menampung keperluan simpanan EBM ku yg dh memenuhi ruang peti ais rumah sampai nk masuk ikan/ ayam/ udang etc kena fikir bnyk kali. hehehe


Bagi saya, konsep supply vs demand dlm breasfeeding mmg penting. makanlah apa jenis vitamin, milk booster ker tp kalau kita malas nk pump, malas nk bgn mlm utk buat EBM, malas nk jaga makan, malas nk minum air at least 2 litre sehari, jgn harap susu akan bnyk.

Dan vitamins shaklee bukan saja sebagai milk bosster, tetapi yg jauh lebih penting, ia melengkapi keperluan nutrien saya agar saya yg sebagai 'supply' ni mampu utk menampung 'demand' yg tinggi dr baby Fateh. Dan saya akui, pemakanan saya seharian xmampu nk bg saya kuat, bertenaga dan cool utk terus fight for breasfeeding :)

Apa lg, anda di luar sana tak ingin merasai kelainan sewaktu berpantang? xingin bdn cergas during confinement? "

haaaaa, ni la dye kazen sy sndri yg mmg consume set ni, amacam? bestkan, moden+selamat+mudah+dan kekal sihat...saya pon akan consume set ni ble nk berpantang nanti, coz saya x suka makan jamu2 yg kte xtau tahap keberkesanan da keselamatan dye..lagi satu saya x suke tepek2 kat dahi tu..hehe

 
* Entry ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Ingin mencari supplemen yang sesuai untuk diri anda?




Hubungi saya:

Cik Nor Farah Mohd Farid
Shaklee Independent Distributor (ID No: 953262)
+60132120792


Wednesday, 18 September 2013

Flawless Beauty Set Shaklee

Assalammualaikum semua!
lame saya x update entry baru kan...heheh, disebabkan banyak urusan yang perlu disetelkan blog saya terbiar seketika...
hari ni, seperti tajuk entry saya yang tertera kat atas tu mstila nak cite & nk share kt korang semua pasal "Flawless Beauty Set Shaklee" atau dalam bahasa melayu nye set kecantikan sempurna shaklee, hehe, sebut pasal cantik sape yang tak nak kan, tipula kalau kate "saya tak kisah pasal kecantikkan ni"...tipu3, hehe, saya juga wanita seperti anda, dan saya pon memang sukakan kecantikkan...
okay sebelum cot cet lebih-lebih jom layan gambar dulu...nak tau ape supplement shaklee khas untuk set kecantikkan sempurna ni?
haaaa..jom layan gambar jap..hehehe

ni adalah set yang saya cakap tu, amek ni je dah sempurna untuk anda.

okay cukup satu gambar dulu coz saya nak bebel2 jap..ehehehe
sambung cite balek yea...ape yang ade dalam set ni, seperti yang korang tengok ade COLAGEN SHAKLEE, VITAMIN C & VIVIX.

Meh saya share kelebihan satu-satu antara 3 suplement penting tu.

1) Kolagen
 kolagen berfungsi bagi mengekalkan keanjalan dan ketegangan kulit, kulit yang terdedah kepada pancaran matahari ditambah dengan pencemaran sekeliling menyebabkan kolagen didalam sel kulit menyusut dengan lebih cepat sebelum ia mampu dibina semula. akibatnya, kehilangan kolagen menjadikan kulit kendur berkedut, kuku mudah patah dan rambut nipis tidak berdaya.

okay jom layan gambar. ehehe..

ni adalah testimoni daripada customer colagen shaklee...awesome kan??? hehehe

Kolagen shaklee


2) Chewable Vita C Plus Shaklee
ni vita c, korang mesti dah tau kan kelebihan vita c ni ape...haha

3) VIVIX
Tonik ajaib...haha, nak tau kenapa?, vivix ni mmg untuk mcm2 la...untuk awet muda, untuk yg berpenyakit diebetis, kencing manis dan macam2...harga setara dengan kesannya la kan..hehehe, amat sesuai untuk yang dah berumur, kalau yang muda2 mkn dari skrg lagila teramat2 bagusnye...
vivix anti penuaan...

Shaklee menawarkan set flawless beauty yang lengkap dengan nutrisi penting untuk menyerlahkan kejelitaan anda.
kebaikan:
-membantu menghasilkan kolagen yang diperlukan bagi memelihara kesihatan kulit, tendon, ligamen, dan salur darah.
-menggalakkan kulit menjadi lebih tegang, anjal dan lembut.
-mengalakkan rambut mejadi lebih kuat, lebat dan bersinar.
-membantu mengekalkan kesihatan tulang rawan, tulang dan gigi.

"flawless beauty set untuk rasa lebih sihat, kulit lebih muda menawan"






























Thursday, 5 September 2013

Women's Health Set

Assalammualaikum...
haa...entry hari ni untuk wanita-wanita yang mementingkan penjagaan kesihatan dalaman dan luaran.
ape? mahal? xyakin?
heheh, biasela tu, mule2 sebelum kita cube mmg mcm2 yg terlintas kat fikiran kita kan, tapi xsalah kan kalau kite korbankan duit smata2 utk jaga kesihatan kita, x slhkan kalau kite nk jadi cntik. untuk sape? utk orang tersayang gak kan..suami yea..yg blom kwen jgn nak mengada tunjuk2 kat yg blom halal...heheh :P

okay...xnak bebel lame2...
meh i kenalkan u all smua dgn Womens Health Set Shaklee...

ape yang ade dalam set ni? msti ramai yang tertanya2 kan, tgk dalam gmbr tu.


haaa, nampak x gambar kat dalam tu??? apekah set kesihatan untuk wanita yea...?
jawapan dia:
1) GLA COMPLEX
2) OSTEMETRIX
3) OMEGA GUARD
 tiga je? actually banyk lagi product shaklee yang sesuai utk wanita ni, bnykla...hehe tp ni yang wanita perlu kerana wanita selalu terdedah kepada pelbagai masalah kesihatan dalam melalui pelbagai peringkat kehidupannya:
  • akil baligh
  • pra-kehamilan
  • kehamilan
  • pra-monopos
  • monopos
  • selepas monopos
oleh itu, shaklee menawarkan produk yang hebat untuk memenuhi keprluan wanita pada semua peringkat kehidupannya.

nak tau x ape kebaikkannya?
ni dia kebaikkan yang ade:
  • membantu melegakan sistem senggugut dan monopos
  • menggalakkan kulit yang cantik
  • menggalakkan tulang yang kuat
  • membantu mengurangkan risiko sakit jantung
  • melegakan sakit-sakit sendi.

see?, patutke kalau kte xcube set ni? hehe, pasal harga? dijamin harga cantik tertarik dan menarik. nak tau harga untuk set ni? just pm saya di page saya https://www.facebook.com/Shakleemultivitamin?fref=ts , 

with sincere, 
farah <3





























Tuesday, 3 September 2013

Men's Vital Health Shaklee

Assalammualaikum semua!

semoga semua dalam sihat-sihat belaka yea, entry hari ni saya nak cite pasal lelaki...hehe, hmmm, bkn nk cte apela...selalunye ramai lelaki2 kat luar sana yang ingat Shaklee ni ade untuk pmpuan2 je, yang pregnant, yang bersalin je....
no.........no............no.............!
actually! SHAKLEE ade tau sediakan set kesihatan untuk lelaki jugak..Men's Vital Health Set.
seperti yang kita tahu, lelaki mmg dari azali lagi dalahirkan utk menjadi khalifah, pemimpin untuk diri ofkos, dan keluarga. mereka adalah ketua keluarga, sebab tu mereka kene sentiasa menjaga kesihatan mereka agar dapat melindungi setiap ahli dibawah mereka.
jadi disini, Shaklee dapat membantu anda kaum lelaki untuk bersama2 kekal sihat supaya dapat menjalankan amanah ALLAH dengan sempurna.

jadi...apa yang mereka perlu untuk kekal cergas, sihat dan bertenaga?
shaklee ade jawapannya!

"Men's Vital Health Set"

yesss! ni la set dia...

ade tiga supplement yang perlu anda ambil:

1) Vita-E Complex
2) Zinc Complex
3) Omega Guard

lelaki, kamu tidak terkecuali dalam menghadapi pelbagai masalah kesihatan seperti penyakit jantung, penyakit kencing manis, obesiti, strok, dan banyak lagi.
ada diantara mereka yang mengalami perubahan hormon seawal usia 30 tahun yang membawa kepada masalah kesihatan yang rumit dalam hidup mereka seperti:
  • mati pucuk
  • pembesaran prostat
  • kelesuan
  • kurang tenaga dan stamin
Set Men's Vital Health Shaklee membekalkan nutrisi terbaik untuk kesihatan lelaki.
kebaikan:
  1. memelihara kesihatan prostat
  2. meningkatkan kesihatan dan kecergasan badan
  3. memelihara jantung yang sihat
  4. membantu mengekalkan tekanan darah normal
  5. mengawal tahap kolestrol yang sihat
next entry in sha ALLAH saya akan mengulas lebih lanjut tentang kelebihan2 vitamin yang anda kne ambil ni...hehe
harga menarik untuk anda bagi sesiapa yang membeli product Shaklee dari saya, anda juga akan mendapat konsultasi dan jadual pemakanan secara percuma dari saya.

i love i care..

haaa..kan saya dah kata ade set shaklee utk lelaki, hehe...jadi lelaki2 diluar sana, kalau nk cube bley pm sy di https://www.facebook.com/Shakleemultivitamin?fref=ts. selamat mencuba shaklee vitamin terbaik!

with sincere,
farah.