Friday, 30 August 2013

Merdeka! alhamdulillah :)

Assalammualaikum semua!

dikesempatan ini saya ingin mengucapan salam kemerdekaan buat semua rakyat malaysia, semoga kita semua dilindungi dari segala maksiat dan perkara2 yang ALLAH murka...jangan lupa pada negara-negara Islam yang lain yang sedang bermandi darah mempertahankan agama Islam, sedangkan kita hidup "aman" di Malaysia ni...
ya ALLAH lindungilah saudara seIslam kami yang sedang mempertahankan agamaMU, aku tidak berdaya membantu mereka, hanya doa yang dapat ku titipkan untuk mereka para syuhada'Mu, berikan kekuatan pada mereka utk terus berjuang di jalan-MU...allahhurabbi...
sahabat-sahabat sekalian, salam kemerdekaan, hayatila kemrdekaan ini dengan penuh rase syukur pada Illahi...


Doakan Mereka!



Monday, 26 August 2013

nak kurus dengan sihat tak?

assalammualaikum semua!

ha, hari ni entry i pasal nak kurus dengan sihat ke x? hehe, ade 2 in 1..kurus+sihat= superb beb!...haha

okeh, meh sy share set shaklee ape yg sesuai untuk anda trunkan berat anda secara sihat dan xperlu tahan2 nk makn ape2 je...


okay, kalau xmmpu nk bli full set slimming, anda bley cube yg set bajet punye...anda mampu memilkinya!
dapatkan segera dengan saya sebelum terlambat!
pm sy or hantar msj di num 0132120792 untuk details!

*pssstttt, harga menarik untuk anda yg bli dgan saya...;)

Thursday, 22 August 2013

Otak Cerdas Badan Cergas!

Assalammualaikum semua!

ape khabar org kampung, lama sudah x bersua, kirim2lah berita, janganla senyap sahaja..lalalalalala~, hehe, (smbungla kalau ingt lagi lagu ni) hihih

lme x update blog i ni, tssskkk3...rindu kat u olz...:P

okaylaa...hari ni i nak share supplement penting sgt2 untuk anda & especially ur kids!

Omega guard Shaklee menyediakan pelbagai khasiat untuk anda sendri dan anak2 anda!



okayla...mari kita berkenalan dengan lebih lanjut lagi apakah kandungan dan khasiat omega guard shaklee ni...

Melindungi Jantung Anda!
membekalkan asid lemak omega 3 yang berpotensi ultratulen dengan spektrum penuh bergred farmaseutikal.

*membantu mengurangkan risiko penyakit jantung
satu penyelidikan yang menyokong fakta tersebut tetapi bukan muktamad menunjukkan bahawa pengambilan asid-asid lemak omega 3 seperti EPA dan DHA boleh mengurangkan risiko penyakit jantung koronari, penyelidikan juga menunjukkan bahawa paras asid lemak omega 3 yg tinggi dapat memperbaiki kesihatan kardiovaskular di samping membantu memelihara tekanan darah dan paras trigliserida yang normal tambahan lgi, omega 3 dpt memelihara kesihatan otak penglihatan dan fungsi-fungsi sendi.

*minyak ikan terbaik di dunia
Omega Guard mengandungi 1 rangkaian penuh 7 jenis asid lemak omega-3 semulajadi iaitu EPA, DHA, ALA dan lain-lain lagi. EPA menyihatkan jantung dan sendi anda manakala DHA pula penting bagi perkembangan dan fungsi-fungsi otak. satu hidangan omega guard menyediakan 990mg asid lemak omega 3.

*ultratulen dan bergred farmaseutikal
omega guard dihasilkan melalui suatu proses penyulingan proprietari tiga molekul yang memekatkan asid lemak omega 3 yang bermanfaat dan semulajadi smentara menyingkirkan bahan-bahan berbahaya spt merkuri dan plumbum yg terdapat di dalam kebanyakkan jenis ikan.

petikan dari magazine product guide 2013

okay sy listkan yea antara keistimewaan Omega Guard Shaklee ini adalah:
  • untuk perkembangan otak anak-anak anda
  • meningkatkan kepintaran dan fungsi mental
  • mengimbangi perubahan hormon wanita
  • merendahkan kolestrol
  • mencegah migrain, strok dan alzheimer
  • mencegah sakit jantung dan darah beku
  • menetang kanser paru-paru, prostat, payudara dan kolon
  • mencegah gout dan obesiti
  • meningkatkan sistem imun daripada alahan kulit,athma,dll.

haaa....banyak kan khasiat dia!, jangan tunggu lagi, u olz bley cuba dulu pastu bru bley judge okies! -_*






kalau berminat bley mesej sy kat num ni okies...0132120792

tq... 

with sincere,
farah.






Friday, 16 August 2013

Ibu sakit sendi??? :(

Assalammualaikum semua!

u olz ape kabar? i harap smua sihat-sihat yea, especially our parents rite?, hmmm, ibu selalu ngadu sakit-sakit lutut, kesian tgk ibu, xley duduk lame2 atas simen...

fortunately! tetibe2 bulan ogos 2013 ni ade promo lak supplement untuk sakit-sakit sendi, peluang ni untuk bagi kat ibu mkn supplement ni, tgh offer bulan ni je...hehe,

nak tau ape supplement untuk sakit-sakit sendi? namenye ialah "ADVANCES JOINT HEALTH TABLET"
haa...i repeat k! bulan ni je dapat harga promo, bulan depan xde dah, kalau nk blikan parents kte bley cuba...i nk bg ibu try suplement ni. asalkan ibu trus sihat ..:)

i repeat! bulan ni je promo untuk "ADVANCES JOINT HEALTH TABLET" harga gler2 runtuh, sangat2 untung bli bulan ni...ehehe,


bye,

with sincere,
farah






Thursday, 15 August 2013

Kebaikkan ESP SHAKLEE

Assalammualaikum semua!,

hari ni i nk kenalkan u olz dengan satu benda ni...jeng3x

haha, rse2nye korang tau x i nk cte ape...biar menjadi rahsia dulu ye, pas tu teka sndri dengan klu2 yang i bagi ni, pastu xdapat jawapan gak scroll la ke bawah lagi untuk jawapan..hahaha, :P

klu 1:
"ia membekalkan tenaga berkekalan dengan protein berasaskan tumbuhan yang berkualiti tinggi"

haaaa....dah ade jawapan blum? yang dah tau diam2 eh...hehe


okay i bagi klu lagila kat u olz.


klu2:

"merupakan sumber protein biologi yang lengkap berasas tumbuhan semulajadi rendah lemak, bebas kolestrol dan kaya dengan asid amino penting. ia terbukti secara klinikal dapat mengekalkan tenaga berjam-jam lamanya".

amacamane? dah dapat jawapan blum?hahah, pk2 lalalala~okay2la, last klu ni, msti korang dah bley teka...


klu3:
"protein berasaskan tumbuhan berkualiti tinggi dengan kandungan 14 gram protein soya dan 500mg kalsium bagi setiap hidangan ini amat baik utk kesihatan jantung, membantu mengekalkan otot, membaiki tisu dan fungsi enzim dan hormon yang teratur, paras glisemik indeks yang rendah dapat membantu mengekalkan paras gula dalam darah normal, dan membantu menyokong sistem imun, mengekalkan tahap kolestrol normal dan menggalakkan kesihatan jantung dan prostat".

okay, dah ade jawapan guys? ehehhehee, kalau yang dah dpt jawapan tahniah dan anda patut mencuba ia, yang blum dapat.........jom scroll ke bawah...























trun lagi.ehehe



















































lagi...teeheee!





























tadaaaaaa! ni la si dia yang i duk cte dari tadi...ESP la sape lagi...haha, selamat berkenalan ye dengan ESP!




*sebarang pertanyaan atau tempahan bley trus text i di 0132120792 or pm kat https://www.facebook.com/norfarahmohdfarid?ref=tn_tnmn / my page https://www.facebook.com/Shakleemultivitamin?ref=hl
















Wednesday, 14 August 2013

Selamat hari raya!

Assalammualaikum semua!

selamat hari raya ye semua :) lame sy x update blog sy, almaklumlah ble raya smua akan busy kan kan kan? ehehe,

mcm mne raya u olz smua? best? sy 3 hari terperap kat kmpung, jalan raya pon tak...sedih la xpat jalan...

okay, motif nak wish selamat hari raya jea, maaf zahir dan batin k, walaupon dah hari raya yang ke 7 tp masih dalam syawal lg kan...haha

SALAM AIDILFITRI DARI FARAH & KELUARGA ^_^


Sunday, 4 August 2013

tak kenal maka tak jatuh hati...

Assalammualaikum semua!

Tak kenal maka tak jatuh hati, so....saya nak bawa anda meneroka dan mengenali all about SHAKLEE, anda kne kenal dulu barula bley jatuh hati pada SHAKLEE ni...heee...

mari kita luangkan masa beberapa minit utk jatuh hati pada si dia ni...

"Di SHAKLEE kami percaya alam semulajadi merupakan jawapan untuk hidup yang lebih sihat dan jangka hayat yang lebih panjang. Justeru kami (shaklee) gigih berusaha untuk memberikan produk terbaik bagi meningkatkan taraf hidup anda. bahkan, anda juga perlu tahu yang kami amat teliti dalam menjamin kualiti dan mutu keberkesanan bagi setiap produk...

SENTIASA SELAMAT

Keselamatan amat penting di SHAKLEE dan standard kami tiada bandingannya. Kami (SHAKLEE) menjalankan lebih daripada 350 ujian pada pada setiap ramuan baru untuk mengesan bahan pencemaran berbahaya, dan kami menjalankan lebih daripada 100,000 ujian kualiti setahun bagi memastikan ketulenan dan kebolehan potensi sebenar.

SENTIASA BERKESAN

Kami bertanggungjawab dalam memberikan produk yang berkesan. ia terbukti berkesan daripada pemilihan bahan-bahan semulajadi yang paling halus dan tulen sehinggalah bukti kajian sains dan makmal yang terdapat lebih daripada 100 bahan kajian penerbitan. Kajian yang dijalankan pada tahun 2007 menunjukkan bahawa mereka yang mengambil suplemen shaklee selama lebih daripada 20 tahun mempunyai kesihatan yang lebih baik berbanding mereka yang mengambil suplemen lain ataupun mereka yang tidak mengambil suplemen langsung.

Bukan itu sahaja, malah bukti jelas yang lebih besar boleh dilihat daripada penjelajah bertaraf dunia, atlet yang telah diberi dengan suplemen SHAKLEE yang telah memenangi lebih daripada 100 medal emas, perak dan gangsa; dan juga berjuta-juta insan sama seperti anda yang telah hidup lebih sihat dan lebih produktif dengan kehadiran SHAKLEE.

SENTIASA MESRA ALAM

selama lebih daripada 55 tahun kami telah menjadi peneraju dalam pergerakkan alam sekitar, daripada mencipta satu daripada pencuci biorosot pertama dalam tahun 1960 sehinggalah menjadi syarikat pertama di dunia yang diiktiraf sebagai Climate Neutral TM bagi mengimbangi pengeluaran gas rumah hijau kami. kami( SHAKLEE) bertanggungjawab dalam mencipta produk yang benar-benar selamat untuk anda, rumah anda juga buni anda."



Petikan daripada SHAKLEE PRODUCT GUIDE 2013
macam mane guys??? dah jatuh hati? 
kalau belum kenalah cuba rasai dan alami sendiri produk shaklee ni barula puas hati kan kan kan?
k, sampai cni dulu ya..
jumpe lagi...baiiii............
hehee..love u all..^_^




Saturday, 3 August 2013

Facial treatment with ***???

Assalammualaikum semua?!

Malam ni dah 25 Ramadhan, dah tinggal 4 hari je lagi Ramadhan akan pergi meninggalkan kita...terasa sedih plak...tingkatkan usaha untuk melipat gandakan ibadah2 di malam2 terakhir ni ye kawan2...in sha ALLAH we can do it lillahita'ala...:)

Eyh, tjuk entry lain tp tbe2 sy ceramah  agama lak...hehe...xpe, untuk pembuka kalam sy k, act, sy excited sgt nk share...mlm ni sy dan adik pmpuan intan pyung sy sorang tu dah blk dr kelantan...so...ape projek kami mlm ni??

hahaha, kami p cat muke kami dgn ESP! b4 raya yang xlme lg nk kunjung tiba ni...sempat lg nk cntikkan kulit muka..haha,...


ha...dye cat muka sy, then sy plak cat muka dye...mcm kt spa tu yg ade facial treatment...heheh...trasa tegang gler kulit muka, best! 

esp jantung hatiku, selain rase yang sedap, ia mampu mnjadi masker muka...2in1..hehe..spe yg dah ade esp kat rumah tu bleyla cube buat masker ni ye...:p

ni nak share testimoni org laen yg dah try masker esp ni...ape kata mereka...hik3...



see???! bestkan...yg ade esp trus cuba jgn tnggu2 lagi orait...hahah

k, smpai cni dlu sy berceloteh ya

*pssst, kalau ade yg nk try bley pm sy dkt page saya di https://www.facebook.com/Shakleemultivitamin?fref=ts orait...selamat malam, wailalliqa', semoga berjaya dunia akhirat...:)