Friday, 18 July 2014

BISKUT RAYA ~ MY FAVOURITE COOKIES

Hai...Assalammualaikum semua!

pejam celik pejam celik dah hari ke 20 kita puasa kan means dah 20 Ramadhan...

serius, sekejapnye masa berlalu, sedar tak sedar tinggal 9 hari je lagi Ramadhan akan pergi meninggalkan kita...

mesti ramai yang dah mula buat cookies raya ni kan, so far tahun ni memang saya x buat cookies kot, teringin jugak buat sebab sometimes mood nak buat biskut raya ni tiba2 je datang..hihih tapi kalau malas jangan haraplaaa...

oven pun xde, masih banyak pekakas dapur yang x lengkap lagi apatah lagi pekakas nak buat biskut raya..hehe , kne tunggu bonus shaklee 5-6 ribu ke atas saya beli semua pekakas2 tu la...hehe...buat untuk suka2 isi masa terluang je...:P

Setiap tahun kalau dah nak raya mulala tekak ni mengidam nak makan biskut raya, maklumlah setahun sekali kan...tapi bukan semua la biskut yang saya suka...ade jenis2 jugak...jom tengok my favourite cookies...


ni memang peberet betol,cornflakes madu, nak buat pon senang, tapi malas la pulakkk..hihi
cornflakes madu antara my peberet kuih raya, kalau gi beraya habis satu balang cornflakes madu orang...hahah, teruk betol perangai...

biskut kacang atau biskut mazola ni pun sedap tau, tapi makan banyak2 cepat haus..
.kne ada air sejuk...sedapnyeee..hihihih
haaa...ni pon sodappp...dulu salu order kat mak sedara saya...samalah rupa camni
kuih makmur, dalam dia ade kacang hancur, sedap jugak ni antara my peberet cookies..
ni biskut suji peberet dari kecik lagi...suka sangat makan biskut ni...tapi lau terlebih minyak sapi agak x sedap jadi kuih ni, pernah try buat sekali, menjadi! hehe
tart nenas, dulu x bape nak gemar, tapi lately ni suka pulak makan biskut ni...

and last but not least...heheh, ni saya baru first time makan tahun ni, sekali makan terus jatuh cinta!

tadaaaa! popia nestum! ngidam sangat nak makan...dah booking 2 botol kat kawan...hhihi


tu la antara my peberet cookies, ade banyak lagi...tapi cukup la dapat tgk gambar ni rasa hilang jugak ngidam tu cket...xpe, x lama lagi melantak la kuih raya puas2...hihihi

tidak dilupa kepada mangsa MH17, semoga ditempatkan dikalangan hamba2 ALLAH yang soleh, rakyat palestin, semoga ALLAH menghadiahkan syurga buat mereka...:'(















No comments:

Post a Comment